Voorkant: design

Naomi Riesener

Houdt zich al jaren bezig met design: ontwerpt logo's, illustraties en doet het grafisch design van websites.

Als oud musicus ervaart ze dat sfeer, gevoel en uitstraling ook met grafische middelen tastbaar kunnen worden gemaakt. Zij blijft altijd zoeken naar sprekende visuele communicatie. Vorm is nooit zomaar versiering, maar een compositie met een eigen klankkleur. Toonzetting, beeldfragmenten, kleurschakeringen, taalgebruik: ze bezitten elk hun eigen, unieke communicatiekracht.

Rob ter Haar

Is ook begonnen als beeldend kunstenaar en heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot Flash-expert. Kent alle geheimen van actionscript en kan de meest fantastische interactiviteiten bouwen.

Rob woont en werkt inmiddels op Aruba maar dat is met het internet natuurlijk geen enkel probleem meer.

Achterkant: techniek

Ron Peperkamp

Is beeldend kunstenaar en theatermaker maar houdt zich sinds begin jaren 90 ook intensief met internet bezig. De beheersing van de basistechnieken uit die tijd (HTML 2.0!) is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gedegen kennis en praktisch kunnen toepassen van alle moderne webtechnieken.

Heeft leiding gegeven aan een paar grote internetprojecten zoals 'Digitale Regio Alkmaar', 'Noordhollands Kanaal' en 'Maerten in Cyberspace'. Werkt daarnaast al jaren als designer en webdevelopper.

Ron richt zich nu vooral op de achterkant van websites: programmeren van PHP, (D)HTML en het bouwen van modules voor het Content Management Systeem.

Rafael den Heijer

Is in 2000 ooit begonnen met ASP en via omzwervingen beland in de PHP. Werkte als webdeveloper bij diverse bedrijven maar is uiteindelijk ook als zelfstandige verder gegaan. Bouwde o.a. een aantal grote Portals en een geavanceerd CMS voor Narrow Casting TV.

Als webdevelopper ligt Rafaël's nadruk op de techniek (VBscript, ASP, PHP, AJAX) maar hij heeft ook ruime ervaring met (D)HTML en CSS.

Voor&Achter Webdesign — Overtoom 256 1054 JA Amsterdam route  |  Mail: info@voorenachter.nl  |  T. 06 1226 3331  |  Bank ING 263797  |  KvK 33302821